Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

Εξ ορισμού η πόλη και το χωριό αποτελούν δύο διαφορετικές οικιστικές δομές, δύο διαφορετικά περιβάλλοντα, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του το καθένα. Το χωριό είναι μια μικρότερη μονάδα, εξυπηρετεί λιγότερες ανάγκες, με έμφαση στις βασικές, διακρίνεται για τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς του και βρίσκεται πιο κοντά στη φύση. Η πόλη, από την άλλη, είναι ένας δαιδαλώδης σχηματισμός αποτελούμενος ως επί το πλείστον από πολυκατοικίες, όπου οι κοινωνικοί δεσμοί είναι πιο χαλαροί και κυριαρχεί το στοιχείο της ανωνυμίας.
συνεργείο αποκατάστασης αποφράξεων το μαιο του 2020

Οι αποφραξεις και τα αποχετευτικά προβλήματα είναι ένας από τους βασικούς τομείς όπου γίνονται φανερές οι διαφορές ανάμεσα στην πόλη και στο χωριό, αρχικά λόγω των διαφορών στην έκτασή τους και στο μέγεθος του πληθυσμού τους.
Στην πόλη το αποχετευτικό δίκτυο είναι πολύ πιο εκτεταμένο, με αποτέλεσμα μια βλάβη ή ένα αποφρακτικό πρόβλημα να επηρεάζει πολλές πολυκατοικίες ή και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Στο χωριό πάλι το αποχετευτικό είναι πιο απλό στη δομή του, αλλά αρκετές φορές είναι πεπαλαιωμένο, με κακή ή ανύπαρκτη συντήρηση. Η φύση μάλιστα, που αποτελεί το πιο μεγάλο πλεονέκτημα του χωριού για την υγεία και την ευεξία των κατοίκων του, μπορεί να γίνει πολύ αρνητικό στοιχείο, αφού η υγρασία μπορεί να διαβρώσει τις σωληνώσεις, ενώ τα φερτά υλικά που απαντώνται στο περιβάλλον, όπως φύλλα, κλαδιά και ρίζες, ενδέχεται, σε περιπτώσεις βροχοπτώσεων, να βουλώσουν τους αγωγούς.

Η πόλη έχει το αβαντάζ ότι είναι πιο οργανωμένη, με αποτέλεσμα κάθε αποφρακτικό πρόβλημα να επιλύεται άμεσα, αφού οι εταιρείες που ασχολούνται με τις αποχετεύσεις βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γειτονιά, άμεσα διαθέσιμες στον πελάτη είτε αφορούν πχ αποφράξεις κηφισιά είτε θησείο είτε γλυφάδα, κάτι που δεν περιμένουμε να συμβεί στο χωριό, όπου ο ενδιαφερόμενος πρέπει να καταφύγει στην πλησιέστερη πόλη ή να αρκεστεί στις υπηρεσίες του τοπικού υδραυλικού ή του μάστορα, αν η περίπτωση δεν είναι πολύ σοβαρή.
Στο χωριό βασική οικιστική μονάδα είναι η μονοκατοικία, ενώ στην πόλη η πολυκατοικία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αποχέτευση κάθε σπιτιού στην πρώτη περίπτωση να θεωρείται ατομική μέριμνα και ευθύνη, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η εταιρεία αποφράξεων συνεννοείται με τον διαχειριστή, ο οποίος με τη σειρά του έρχεται σε επαφή με τους ενοίκους για τη διευθέτηση κάθε υπόθεσης. Επίσης στις πόλεις, και ειδικά στις μεγαλουπόλεις, οι εταιρείες είναι πολύ πιο εξοπλισμένες και εξειδικευμένες ώστε να αντιμετωπίζουν πιο δύσκολες περιπτώσεις, που δεν αφορούν μόνο κατοικίες, αλλά και εργοστάσια, βιομηχανικές μονάδες, πολυκαταστήματα και γενικά δομές με πολύ υψηλές απαιτήσεις.
Όπου όμως και αν παρουσιαστεί η βλάβη, μόνο μια καλή εταιρεία συντήρησης είναι αρμόδια και έχει την πείρα να δώσει λύση και να επαναφέρει τη λειτουργικότητα του αποχετευτικού συστήματος. Διαθέτοντας άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, τεχνολογική υποδομή σύγχρονη και ποιοτική, αλλά και έναν στόλο οχημάτων γρήγορων και εξοπλισμένων, όπως βαν, αντλιοφόρα και βυτιοφόρα, είναι σε θέση να φτάσει άμεσα στον τόπο της εργασίας της και να τελειώσει γρήγορα τη δουλειά της. Μπορεί επίσης να αναλάβει υπεύθυνα τον τεχνικό έλεγχο και τη συντήρηση του αποχετευτικού, με τη συχνότητα που επιθυμεί ο πελάτης.
Μη διστάζετε λοιπόν να απευθυνθείτε στους ειδικούς για κάθε πρόβλημα που απειλεί την υγιεινή και την ηρεμία της καθημερινότητάς σας.