αποφραξεις 4u

Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

apofraxeis dytiki attiki
Η αλήθεια είναι ότι ολόκληρη η Αττική έχει μεγάλο οικιστικό πρόβλημα και από τις πρώτες στιγμές της νέας ζωής της, μετά την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους, παρουσιάζει προβλήματα ρυμοτομίας, ενώ η έντονη αστυφιλία που ακολούθησε επιβάρυνε την ήδη δύσκολη κατάστασή της.
Ακόμα και εδώ όμως υπάρχουν κάποιες διαβαθμίσεις. Τα δυτικά προάστια αν και κάποιες περιοχές είναι σίγουρα από τα πλέον αδικημένα, αφού «πέρα από το ποτάμι» βρέθηκαν άνθρωποι του μόχθου και της ανάγκης, που δεν είχαν την επιλογή μιας πολυτελούς ή έστω προσεγμένης κατοικίας. Για να βάλουν το κεφάλι κάτω από ένα κεραμίδι, πολλοί άνθρωποι, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, αναγκάστηκαν να χτίσουν χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές, σε μπαζωμένα ρέματα ή δίπλα σε ποτάμια.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των συνθηκών ήταν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονταν με τη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητα των σπιτιών τους. Ειδικά τα αποχετευτικά δίκτυα στις κατοικίες των δυτικών προαστίων είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, αφού όλοι οι παράγοντες που τα επιβαρύνουν… απλά οξύνονται: Τα σπίτια παλιώνουν, νέοι κάτοικοι μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, Έλληνες και ξένοι, έρχονται να συναντήσουν τους παλιούς, ενώ ο χειμώνας είναι πάντα εκεί, απειλητικός για σπίτια και ζωές, όπως βλέπουμε κατά καιρούς να συμβαίνει σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων.        
Κόντρα σε αυτές τις δυσχερείς συνθήκες, οι εταιρείες αποφράξεων έρχονται να δώσουν χείρα βοηθείας τόσο στις έκτακτες καταστάσεις, όπως οι πλημμύρες, όσο και στις καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν και αφορούν τα αποφρακτικά προβλήματα. Οι κακές κατασκευές, η φθορά, η υπερσυσσώρευση ανθρώπων και οικοδομικών στοιχείων σε ελάχιστα τετραγωνικά κάνουν πολλές φορές τους σωλήνες να βουλώνουν και να φτάνουν τις αποχετεύσεις στα αποφρακτικά όριά τους, μέχρι που παύουν πια να είναι λειτουργικοί.
Οι εργαζόμενοι ειδικά στις εταιρείες αποφράξεων των δυτικών προαστίων είναι ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα, γιατί τόσο εκείνοι όσο και οι πελάτες τους ανήκουν στην ίδια πλευρά των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων. Γι’ αυτό και είναι πάντα κοντά στο πλευρό τους, 24 ώρες το 24ωρο, εργαζόμενοι σε σκληρές και απαιτητικές βάρδιες υπό δύσκολες συνθήκες. Ευτυχώς στην ευρύτερη περιοχή, που είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες, υπάρχει πληθώρα τέτοιων επιχειρήσεων, με έδρα στις πιο κεντρικές και οργανωμένες συνοικίες όπως στην Πετρούπολη, στο Περιστέρι, στο Ίλιον κτλ ώστε κανένας να μη μένει παραπονεμένος και ακάλυπτος ακόμα και στις πιό απόμακρες γειτονιές.
Και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτές οι εταιρείες έχουν προστρέξει να βοηθήσουν σε πραγματικά τραγικές καταστάσεις, ακόμη και σώζοντας τις ζωές ανθρώπων που είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους, χωρίς φυσικά να σκεφτούν ούτε στιγμή το κέρδος.
Ας ευχηθούμε ωστόσο να μη χρειαστεί να έρθουν τόσο ακραίες συνθήκες για να εκτιμήσει κανείς την παρουσία τους στην καθημερινότητα του πολίτη. Οι εταιρείες αποφράξεων είναι ούτως ή άλλως ανεκτίμητες, αφού ένας μόνο βουλωμένος σωλήνας σε μια πολυκατοικία μπορεί να διαταράξει τη ζωή πολλών ανθρώπων και να τους προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητα, στην υγιεινή και στην υγεία τους.
Συνυπολογίζοντας λοιπόν την έδρα της εταιρείας, το εκτιμώμενο κόστος, το είδος της εργασίας ή τη σοβαρότητα της βλάβης καθώς και άλλους παράγοντες, θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι των τόσο ευαίσθητων δυτικών προαστίων να μεριμνήσουν για να επιλέξουν κάποια από τις πολυάριθμες επιχειρήσεις ώστε να είναι καλυμμένοι τόσο σε επιδιορθώσεις όσο και σε τακτικούς ελέγχους.  
 
apofraxeis zografou
Στη ζωή μας υπάρχουν υπηρεσίες και υπηρεσίες. Κάποιες από αυτές αφορούν τη διασκέδασή μας και μας κάνουν τη ζωή πιο ευχάριστη, με αποτέλεσμα να τις επιζητούμε όλο και πιο συχνά, ενώ κάποιες άλλες είναι πιο «ταπεινές», παρ’ ότι αφορούν την καθημερινότητά μας, και δεν τις έχουμε συχνά στον νου μας. 
Παραδείγματος χάριν, σκεφτόμαστε με ανυπομονησία τις διακοπές μας εν όψει καλοκαιριού και σχεδιάζουμε με ποιους τρόπους θα περάσουμε καλά στον προορισμό μας, ενώ την ίδια στιγμή ξεχνάμε τις παραμέτρους εκείνες που μπορεί να μας χαλάσουν την καθημερινότητα.
Πέρα λοιπόν από τα θέματα που αφορούν εμάς τους ίδιους, π.χ. θέματα υγείας, προσωπικά, επαγγελματικά, υπάρχουν και τα ζητήματα εκείνα που έχουν να κάνουν με τον υλικό κόσμο που μας εξυπηρετεί και δουλεύει αγόγγυστα για μας.
Το αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού μας ή του διαμερίσματός μας είναι μια τέτοια περίπτωση. Πρόκειται για ένα δίκτυο σωληνώσεων που όταν λειτουργεί καλά σχεδόν δεν αντιλαμβανόμαστε την παρουσία του. Τι γίνεται όμως όταν προκύψει πρόβλημα, όταν βουλώσει κάποιος σωλήνας και δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα μας; Τι γίνεται αν ποτίσει ο τοίχος από κάποια διαρροή; Και πώς θα αντέξουμε την έντονη δυσοσμία που ξαφνικά αρχίζει να αναδίδεται στα δωμάτια;
Εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε τη βοήθεια που παρέχουν οι εταιρείες αποφράξεων, οι οποίες δεν αρνούνται ποτέ τη συνδρομή τους στους πελάτες και τρέχουν να βοηθήσουν σε κάθε πρόβλημα που δεν σηκώνει αναβολή. Με δυναμική παρουσία σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου, μεταξύ των οποίων και στου Ζωγράφου, οι αποφρακτικές εταιρείες είναι στελεχωμένες με πολύ έμπειρο προσωπικό που έχει αντιμετωπίσει δεκάδες περιπτώσεις, χωρίς να δειλιάζουν μπροστά σε κανένα πρόβλημα, ακόμα και στο πιο σύνθετο.
Ανάλογης ποιότητας με το προσωπικό τους είναι και ο τεχνικός εξοπλισμός τους, που περιλαμβάνει τα πιο σύγχρονα υδραυλικά εργαλεία, τα καλύτερα κοπτικά μηχανήματα, αλλά και έναν μοντέρνο στόλο οχημάτων για την απομάκρυνση των βρώμικων νερών, όπως βυτιοφόρα και αντλιοφόρα.
Το επίπεδο των εργασιών τους μάλιστα είναι τέτοιο που κάνει τις πολυκατοικίες να είναι μια υψηλή βαθμίδα στο πελατολόγιό τους, αλλά όχι η υψηλότερη. Και αυτό γιατί αναλαμβάνουν πολύ πιο σύνθετες δομές, όπως εργοστάσια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εργοτάξια, υδραγωγεία κ.ά. Επιπλέον, δεν ασχολούνται μόνο με αποφράξεις, αλλά με ό,τι έχει να κάνει με φρεάτια, δεξαμενές, πηγάδια και καθετί που φιλοξενεί το νερό.
Γι’ αυτό και μπορείτε να τις καλέσετε για απομάκρυνση υδάτων από φρεάτια και δεξαμενές, για απελευθέρωση αγωγών και ρείθρων, και βέβαια για την απευκταία περίπτωση που λόγω θεομηνίας έχει πλημμυρίσει το σπίτι σας, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις οι κρατικές αρχές δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε  όλες τις κλήσεις.
Όποιο και αν είναι το πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί, θα διαπιστώσετε πως οι εργαζόμενοι στις αποφράξεις με ιδιαίτερο ζήλο και επαγγελματισμό δίνουν λύσεις αλλά και πολύτιμες συμβουλές και τρικ για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το αποχετευτικό σας δίκτυο, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν μεγάλη σημασία σε παραμέτρους όπως η γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της δουλειάς, το ποιοτικό αποτέλεσμα, το οποίο μάλιστα εγγυώνται και εγγράφως, και η αμοιβή τους, που προσέχουν να είναι στα πλαίσια των οικονομικών του πελάτη και της γενικότερης δυσπραγίας της χώρας.
Οι αποφράξεις λοιπόν είναι μια χρηστική υπηρεσία που όλοι κάποια στιγμή θα εκτιμήσουμε, όσο και δεν είναι στο επίκεντρο της σκέψης μας.  
 
 

apofraxeis apoxeteuseon

Κάθε πολυκατοικία συνιστά μια μικρή κοινωνία, η συμπεριφορά των μελών της οποίας έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση που παρουσιάζει το αποχετευτικό της δίκτυο. Οι σωληνώσεις των οικοδομικών συγκροτημάτων ούτως ή άλλως είναι πολλές φορές φθαρμένες και λειτουργούν εντατικά και αδιάκοπα για αρκετές δεκαετίες, με αποτέλεσμα οι αποχετεύσεις να μην είναι αποδοτικές σε απόλυτο ποσοστό.
Και σε αυτές τις ήδη αρνητικές συνθήκες έρχονται να προστεθούν κάποιοι ένοικοι ή ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που με την αμέλεια ή την αδιαφορία τους δίνουν τη… χαριστική βολή στη λειτουργικότητα του υδροδοτικού και αποχετευτικού δικτύου. Υπολείμματα υλικών μαγειρικής, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και λίπη, σε συνδυασμό με το ίδιο το νερό που με τις θερμοκρασίες του συστέλλει ή διαστέλλει τους σωλήνες, απειλούν τις αποχετεύσεις και προκαλούν αποφρακτικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τις οικογένειες που διαμένουν στις πολυκατοικίες και δυσκολεύουν την καθημερινή τους ζωή.
Ακόμη και οι μονοκατοικίες όμως έχουν τα δικά τους αποφρακτικά προβλήματα. Δεδομένου ότι οι περισσότερες βρίσκονται εκτός των τειχών της πόλης ή τουλάχιστον μακριά από το κέντρο της και κοντά στη φύση, παράγοντες όπως η υγρασία ή η άμεση απειλή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να τις φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την αποχέτευσή τους.
Αντίστοιχα θέματα απασχολούν και όσους κατοικούν στην επαρχία, όπου μάλιστα τα μέσα αντιμετώπισης των προβλημάτων δεν είναι και τόσο προσιτά. Η πρωτεύουσα και οι μεγάλες πόλεις σίγουρα είναι πιο ευνοημένες, αφού διαθέτουν αρκετές εταιρείες αποφράξεων που αντιμετωπίζουν κάθε δύσκολη κατάσταση. Το ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι πως οι επιχειρήσεις αυτές προσφέρουν 24ωρη κάλυψη στους πελάτες τους, γιατί τα αποφρακτικά προβλήματα μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Στον κλάδο αυτόν υπάρχουν σοβαροί επαγγελματίες που τον υπηρετούν επί πάρα πολλά χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πείρα και τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει. Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με αμέτρητες περιπτώσεις μέσα στα χρόνια, οι ειδικοί καταλαβαίνουν αμέσως τη σοβαρότητα του κάθε προβλήματος και ξέρουν αν θα πρέπει να στείλουν έναν υδραυλικό με τα εργαλεία του ή ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο, που θα συνοδεύεται μάλιστα από οχήματα (π.χ. αντλιοφόρα, βυτιοφόρα).
Εκείνο όμως που θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι το ότι οι εταιρείες αποφράξεων είναι οι μόνες που ασχολούνται με δομές πιο σύνθετες από τις πολυκατοικίες, όπως είναι τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα νοσοκομεία, όπου για υγειονομικούς λόγους δίδεται μεγαλύτερη προσοχή, ακόμα και εργοστασιακές μονάδες όπου υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις.
Πρέπει ακόμη να τους πιστωθεί πως δίνουν πρόθυμα το «παρών» σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων όπως η θεομηνία στη Μάνδρα πραγματοποιώντας απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια, απομακρύνοντας φερτά υλικά από δρόμους και σπίτια και βοηθώντας το έργο της Πυροσβεστικής και των άλλων αρχών.
Και σε κάθε περίπτωση φροντίζουν να κρατούν το κόστος σε λογικά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη τους τις εποχές των ισχνών αγελάδων που περνά κάθε νοικοκυριό. Μη διστάσετε λοιπόν να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες επιτυγχάνοντας μια πολύ καλή σχέση μεταξύ υπηρεσία και κόστους. Και βέβαια μην αμελήσετε να έχετε ήδη συνεννοηθεί με κάποια εταιρεία για έλεγχο στα υδραυλικά του διαμερίσματος ή της πολυκατοικίας σας, αν είστε διαχειριστής, ώστε να αποφύγετε ή να καθυστερήσετε τα αποφρακτικά προβλήματα.

πλημμυρες και αποφραξεις 2017
Τα υψηλά  επίπεδα βροχοπτώσεων  που παρατηρούνται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια,  τα  έντονα καιρικά  φαινόμενα, αλλά και η έλλειψη πολιτικής  διαχείρισης του νερού έχουν ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές της χώρας να πλήττονται κάθε χρόνο από πλημμύρες και φυσικές  καταστροφές.  Η απουσία αντιπλημμυρικών έργων και γενικότερα πολιτικής πρόληψης των πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και η αποψίλωση των δασών,  η άναρχη δόμηση και η αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση δημιουργούν πολλαπλασιαστικά πλημμυρικά φαινόμενα  και συντελούν στην εμφάνιση εικόνων βιβλικής καταστροφής σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Όπως επισημαίνει η κ. Μαρία Μιμίκου, καθηγήτρια στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διευθύντρια του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων, στη χώρα μας  «δεν υπάρχει διαχείριση του νερού… αυτή είναι η πικρή αλήθεια», με αποτέλεσμα ιδιωτικές  κατοικίες και  επιχειρήσεις αλλά και δημόσιες δομές να απειλούνται με ολοσχερή καταστροφή με την πρώτη δυνατή βροχόπτωση. Υπόγεια  και αποθήκες κατακλύζονται από τα νερά της βροχής, δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρονται από ορμητικούς χείμαρρους και δεκάδες  ανθρώπινες ζωές χάνονται από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ανίσχυρη η πολιτεία υπό το βάρος της οικονομικής εξουθένωσης αδυνατεί να παράσχει στον πολίτη την ασφάλεια και προστασία που χρειάζεται σε περιστάσεις ακραίων καιρικών φαινομένων και ισχυρών βροχοπτώσεων.
Στις  περιστάσεις αυτές απαραίτητη είναι η συνδρομή μιας  αξιόπιστης αποφρακτικής εταιρείας που  ενεργεί άμεσα και υπεύθυνα για την αποτελεσματική άντληση των υδάτων, ενώ παράλληλα  προλαμβάνει και αποκαθιστά αποφρακτικά προβλήματα.
Κορυφαίες εταιρίες στο χώρο των αποφράξεων, αναλαμβάνουν την άντληση των υδάτων σε πλημμυρισμένες κατοικίες, επιχειρήσεις, αποθήκες, υπόγεια και γκαράζ, καθώς και τη συντήρηση αγωγών και αποχετευτικών δικτύων. Διενεργούν υπεύθυνα και αποτελεσματικά εργασίες μεταφοράς λυμάτων, εκκενώσεις βόθρων και αποφράξεις αποχετεύσεων.
Ειδικευμένες εταιρείες στο πρόβλημα αυτό, διαθέτοντας  ειδικές μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και   αντλίες αναρρόφησης υψηλής πίεσης που συντηρούνται σε  τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούν αποτελεσματικά αντλήσεις υδάτων  ακόμα και σε δυσπρόσιτους χώρους και περιοχές…. Με σύγχρονα βυτιοφόρα οχήματα διαφόρου κυβισμού διενεργούν  εργασίες άντλησης υγρών και  στερεών λυμάτων στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς.
Η τεχνογνωσία, η πολυετής εμπειρία του προσωπικού τέτοιων εταιρειών  και η άρτια εκπαίδευση και εξειδίκευσή τους στον τομέα των αποφράξεων και των αντλήσεων υδάτων εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση και των πλέον περίπλοκων καταστάσεων.  Η ετοιμότητα και η αμεσότητα, η ταχύτατη  εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με τις οικονομικότερες τιμές της αγοράς αναδεικνύουν την αξιοπιστία μιας τέτοιας εταιρίας στο χώρο της άντλησης υδάτων.  Ο άψογος επαγγελματισμός και οι υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που παρέχονται καθιστούν  μια τέτοια επιχείρηση αποτελεσματική ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.
Δε χρειάζεται συνεπώς να αισθάνεστε ανασφάλεια και φόβο κάθε φορά που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Με ένα τηλεφώνημά σας το πλήρως καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό των εταιρειών άντλησης υδάτων έρχεται άμεσα στο χώρο σας για να σας εξυπηρετήσει  με συνέπεια και υπευθυνότητα περιορίζοντας ενδεχόμενες ζημιές, που δημιουργούν απρόβλεπτα έξοδα, προστατεύοντας και διασώζοντας εσάς και  την περιουσία σας!
 
Πηγή αρθρογραφίας: https://www.apofraxeis4u.gr

πλημμύρες από αποφράξεις φρεατίωνΌσο αυτονόητη είναι η παρουσία του ηλεκτρικού ρεύματος σε μια κατοικία, άλλο τόσο είναι και η υδραυλική της εγκατάσταση, χάρη στην οποία απολαμβάνουμε το πολύτιμο αγαθό του νερού στο σπίτι μας, αλλά και την απρόσκοπτη απορροή του όταν το έχουμε χρησιμοποιήσει για κάθε μας ανάγκη (πόση, μαγείρεμα, καθαριότητα, ατομική υγιεινή). Και όσο αδιανόητη είναι έστω και μία ώρα χωρίς την παρουσία του ρεύματος στο σπίτι μας, άλλο τόσο ανυπόφορη ή και ανθυγιεινή είναι η εμφάνιση ενός αποφρακτικού προβλήματος στο αποχετευτικό μας σύστημα. 

Για κάθε τέτοιο πρόβλημα λοιπόν υπάρχει ένας ολόκληρος κλάδος που απασχολεί πολλά επαγγέλματα και δρα άμεσα ώστε η λειτουργία των αποχετεύσεων να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα. Εκτός από τους απλούς υδραυλικούς που αναλαμβάνουν τις εύκολες περιπτώσεις σε σωληνώσεις που είναι προσιτές, υπάρχουν και οι αποφρακτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η apofraxeis4u που αναλαμβάνουν πιο δύσκολες περιπτώσεις, που αφορούν φθορές, βουλώματα ή και τη συντήρηση των δικτύων, που κάποιες φορές είναι πολύ παλιά και σχεδόν κατεστραμμένα. 

Φανταστείτε μάλιστα πόσο προβληματικές μπορεί να είναι οι αποχετεύσεις που δεν αφορούν απλά σπίτια ή πολυκατοικίες, αλλά εργοστάσια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις ή ολόκληρους οικισμούς με κοινή αποχετευτική εγκατάσταση. Κι ακόμη, πόσο εύκολα μπορεί να παρουσιαστεί αποφρακτικό πρόβλημα όταν τα παραπάνω βρίσκονται κοντά στη φύση και στους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα κινδυνεύει πολύ περισσότερο από οξειδώσεις στις σωληνώσεις του λόγω της αναπόφευκτης υγρασίας. 

Για κάθε τέτοια περίπτωση που συνιστά… ασύμμετρη απειλή οι εταιρείες αποφράξεων είναι πρόθυμες να αναλάβουν δράση και να δώσουν λύση. Κάθε τέτοια επιχείρηση είναι ούτε λίγο - ούτε πολύ ένας μικρός στρατός που αποτελείται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες, αποτελεσματικό οπλισμό και υπερσύγχρονα οχήματα. Χάρη στα αντλιοφόρα και τα βυτιοφόρα των εταιρειών αποφράξεων είναι εφικτό να αναληφθούν εργασίες που αφορούν τις αποχετεύσεις, όπως το άδειασμα δεξαμενών, η απομάκρυνση υδάτων ή ακόμη και τοξικών λυμάτων από φρεάτια, ακόμη και η απάντληση υδάτων από διαμερίσματα σε περίπτωση διαρροών ή πλημμυρών λόγω βροχοπτώσεων ή άλλων αιτίων. 

Αυτή η τελευταία δραστηριότητα είναι και εκείνη που έχει σπουδαία κοινωνική διάσταση, γιατί οι απαντλήσεις υδάτων γίνονται συνήθως σε περιπτώσεις πλημμύρας σε υπόγεια διαμερίσματα φτωχών νοικοκυριών, οπότε η παρέμβαση των ειδικών είναι απαραίτητη και σωτήρια για εκείνους που δεν μπορούν να περιμένουν πάντα την Πυροσβεστική. Αυτήν ακριβώς την κοινωνική διάσταση λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και οι επιχειρηματίες του κλάδου των αποφράξεων και γι’ αυτό φροντίζουν να κάνουν πιο οικονομικές τις υπηρεσίες τους. 

Για τους σταθερούς πελάτες οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες, ενώ στις προσφορές συμπεριλαμβάνονται απολυμάνσεις ή απεντομώσεις, ή ακόμη και άλλες υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές, όπως η έκδοση κοινοχρήστων και ο προληπτικός έλεγχος του αποχετευτικού δικτύου. 

Και αυτό το τελευταίο είναι που πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους πολύ σοβαρά οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα αποφρακτικά προβλήματα συνήθως αποφεύγονται όταν έχουμε λάβει τα μέτρα μας και έχουμε φροντίσει από πριν για την καλή κατάσταση του υδροδοτικού και αποχετευτικού δικτύου. 

Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με μια εταιρεία αποφράξεων μας γλιτώνει από πολλούς μπελάδες και μας υπόσχεται μια καθημερινότητα χωρίς προβλήματα που, εκτός όλων των άλλων, απειλούν και την υγεία μας.