Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

apofraxeis dytiki attiki
Η αλήθεια είναι ότι ολόκληρη η Αττική έχει μεγάλο οικιστικό πρόβλημα και από τις πρώτες στιγμές της νέας ζωής της, μετά την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους, παρουσιάζει προβλήματα ρυμοτομίας, ενώ η έντονη αστυφιλία που ακολούθησε επιβάρυνε την ήδη δύσκολη κατάστασή της.
Ακόμα και εδώ όμως υπάρχουν κάποιες διαβαθμίσεις. Τα δυτικά προάστια αν και κάποιες περιοχές είναι σίγουρα από τα πλέον αδικημένα, αφού «πέρα από το ποτάμι» βρέθηκαν άνθρωποι του μόχθου και της ανάγκης, που δεν είχαν την επιλογή μιας πολυτελούς ή έστω προσεγμένης κατοικίας. Για να βάλουν το κεφάλι κάτω από ένα κεραμίδι, πολλοί άνθρωποι, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, αναγκάστηκαν να χτίσουν χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές, σε μπαζωμένα ρέματα ή δίπλα σε ποτάμια.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των συνθηκών ήταν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονταν με τη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητα των σπιτιών τους. Ειδικά οι αποφράξεις στα αποχετευτικά δίκτυα στις κατοικίες των δυτικών προαστίων είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, αφού όλοι οι παράγοντες που τα επιβαρύνουν… απλά οξύνονται: Τα σπίτια παλιώνουν, νέοι κάτοικοι μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, Έλληνες και ξένοι, έρχονται να συναντήσουν τους παλιούς, ενώ ο χειμώνας είναι πάντα εκεί, απειλητικός για σπίτια και ζωές, όπως βλέπουμε κατά καιρούς να συμβαίνει σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων.        
Κόντρα σε αυτές τις δυσχερείς συνθήκες, οι εταιρείες αποφράξεων έρχονται να δώσουν χείρα βοηθείας τόσο στις έκτακτες καταστάσεις, όπως οι πλημμύρες, όσο και στις καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν και αφορούν τα αποφρακτικά προβλήματα. Οι κακές κατασκευές, η φθορά, η υπερσυσσώρευση ανθρώπων και οικοδομικών στοιχείων σε ελάχιστα τετραγωνικά κάνουν πολλές φορές τους σωλήνες να βουλώνουν και να φτάνουν τις αποχετεύσεις στα αποφρακτικά όριά τους, μέχρι που παύουν πια να είναι λειτουργικοί.
Οι εργαζόμενοι ειδικά στις εταιρείες αποφράξεων των δυτικών προαστίων είναι ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα, γιατί τόσο εκείνοι όσο και οι πελάτες τους ανήκουν στην ίδια πλευρά των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων. Γι’ αυτό και είναι πάντα κοντά στο πλευρό τους, 24 ώρες το 24ωρο, εργαζόμενοι σε σκληρές και απαιτητικές βάρδιες υπό δύσκολες συνθήκες. Ευτυχώς στην ευρύτερη περιοχή, που είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες, υπάρχει πληθώρα τέτοιων επιχειρήσεων, με έδρα στις πιο κεντρικές και οργανωμένες συνοικίες όπως στην Πετρούπολη, στο Περιστέρι, στο Ίλιον κτλ ώστε κανένας να μη μένει παραπονεμένος και ακάλυπτος ακόμα και στις πιό απόμακρες γειτονιές.
Και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτές οι εταιρείες έχουν προστρέξει να βοηθήσουν σε πραγματικά τραγικές καταστάσεις, ακόμη και σώζοντας τις ζωές ανθρώπων που είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους, χωρίς φυσικά να σκεφτούν ούτε στιγμή το κέρδος.
Ας ευχηθούμε ωστόσο να μη χρειαστεί να έρθουν τόσο ακραίες συνθήκες για να εκτιμήσει κανείς την παρουσία τους στην καθημερινότητα του πολίτη. Οι εταιρείες αποφράξεων είναι ούτως ή άλλως ανεκτίμητες, αφού ένας μόνο βουλωμένος σωλήνας σε μια πολυκατοικία μπορεί να διαταράξει τη ζωή πολλών ανθρώπων και να τους προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητα, στην υγιεινή και στην υγεία τους.
Συνυπολογίζοντας λοιπόν την έδρα της εταιρείας, το εκτιμώμενο κόστος, το είδος της εργασίας ή τη σοβαρότητα της βλάβης καθώς και άλλους παράγοντες, θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι των τόσο ευαίσθητων δυτικών προαστίων να μεριμνήσουν για να επιλέξουν κάποια από τις πολυάριθμες επιχειρήσεις ώστε να είναι καλυμμένοι τόσο σε επιδιορθώσεις όσο και σε τακτικούς ελέγχους.