Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

Όπως συμβαίνει και με όλους τους άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, στους οποίους η ανάγκη ήταν εκείνη που ώθησε τους ανθρώπους να εφεύρουν νέους τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που παρουσιάζονταν, έτσι και οι αποφράξεις βελτιώθηκαν με τα χρόνια, ακολουθώντας την τεχνολογική πρόοδο.

ergasies apofraxeis

Οι πρώτες καταγραφές που έχουμε για τη συγκρότηση ενός, πρωτόγονου έστω, αποχετευτικού δικτύου που θα επέλυε τα αποφρακτικά προβλήματα προέρχονται από το βασίλειο της Κνωσού. Με όπλα τους τις γνώσεις γύρω από την αρχιτεκτονική, τη ρυμοτομία και την υδροδυναμική, οι τεχνίτες της εποχής χρησιμοποίησαν τη δύναμη του νερού για να απομακρύνουν τις ακαθαρσίες και κατασκεύασαν σωληνώσεις από λείο κεραμικό υλικό που δεν θα συγκρατούσε μικροαντικείμενα καθημερινής χρήσης, τρίχες, λίπη κτλ., ειδικά στους αρμούς των αγωγών, τα οποία θα εμπόδιζαν την ομαλή ροή του νερού και την αποχέτευση. Αλλά και η απομάκρυνση των μολυσμένων υδάτων μέσω του ποταμού Καίρατου έδειξε καθαρά ότι η υγιεινή και η καθαριότητα αποτελούσαν πρώτιστο μέλημα των αρχαίων Κρητών, και πως τα επιτεύγματά τους ήταν πολύ πιο σημαντικά απ’ ό,τι ίσως πιστεύαμε και απ’ ό,τι θα επέτρεπε το τότε τεχνολογικό επίπεδο.

 

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η δημιουργία μεγάλων πόλεων στον ελλαδικό χώρο, αλλά και αλλού, έφερε αλλαγές και βελτιώσεις, ενώ η ευρεία χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος έλυσε πολλά τεχνικά θέματα και ταυτόχρονα τα χέρια των ειδικών των αποφράξεων. Μπαταρίες, αναρροφητήρες, ατσαλίνες και πολλά άλλα εργαλεία έφτασαν εκεί που δεν μπορούσε να φτάσει το ανθρώπινο χέρι και έκαναν τις αποφράξεις πιο εύκολες, πιο γρήγορες και πιο οικονομικές. Και φυσικά ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο πελάτης, ο οποίος γνωρίζει πλέον ότι το πρόβλημά του θα επιλυθεί άμεσα, αφού οι εταιρείες αποφράξεων μπορούν να καλύψουν όλο το πελατολόγιό τους και να ανταποκριθούν σε κάθε κλήση.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η ψηφιακή επανάσταση ήρθε να προστεθεί στη μακριά αλυσίδα των εξελίξεων που αναβάθμισαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι εύχρηστες ψηφιακές κάμερες που μπαίνουν παντού εξασφαλίζουν πλέον τη βέλτιστη απεικόνιση των σημείων όπου υπάρχει βλάβη ή αποφρακτικό πρόβλημα, ενώ οι πελάτες μπορούν να δουν σε ψηφιακή μορφή τη δουλειά που έχει γίνει, μέσω CD που δείχνει το «πριν» και το «μετά» της κατάστασης του αποχετευτικού δικτύου.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το κεφάλαιο του στόλου που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Τα πιο σύγχρονα οχήματα, όπως βυτιοφόρα και αντλιοφόρα, κάνουν πολύ πιο γρήγορες και αποτελεσματικές τις αποφράξεις, ενώ η ασφαλής μεταφορά των λυμάτων μακριά από το οικιστικό περιβάλλον είναι πλέον 100% εγγυημένη. Η δε χρησιμότητά τους σε περιπτώσεις όπου πρέπει να γίνει άμεση απάντληση υδάτων, όπως σε περιπτώσεις εκτεταμένων διαρροών ή πλημμυρών και βροχοπτώσεων, είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Οι αποφράξεις, επομένως, είναι ένας τομέας δυναμικός, που δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις, φροντίζοντας πάντοτε να εξυπηρετεί τον πελάτη με σύμμαχο την τεχνολογική πρόοδο. Και ό,τι νεότερο προκύψει τα επόμενα χρόνια σε επίπεδο τεχνογνωσίας σίγουρα θα προστεθεί στη φαρέτρα της για την προσφορά ακόμη καλύτερων υπηρεσιών. Το μόνο που χρειάζεται από την πλευρά του πελάτη είναι η εύρεση μιας καλής εταιρείας αποφράξεων με πολυετή παρουσία στον χώρο που να διακρίνεται για τον επαγγελματισμό και την ποιότητα της εργασίας της.