Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

πλυμμηρες από αποφράξεις

Διαρροές, οξειδωμένοι σωλήνες, βουλωμένα φρεάτια, δεξαμενές που ξεχειλίζουν… Όσο κι αν δεν θέλουμε να παραδεχθούμε την αλήθεια, αυτή είναι η εικόνα από τις αποφράξεις που επικρατεί στις πολυκατοικίες όλης της Ελλάδας, αλλά και του Λεκανοπεδίου των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων συμπεριλαμβανομένων και περιοχών αυξημένου βιοτικού επιπέδου, όπως η Κηφισιά, η Εκάλη. η Γλυφάδα  κλπ. Και αυτή η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή για να την αγνοήσουμε, αφού απειλεί όχι μόνο τη λειτουργικότητα και την υγιεινή των διαμερισμάτων, αλλά και τη στατικότητα κάθε πολυκατοικίας, καθώς το στάσιμο νερό αποτελεί παράγοντα διάβρωσης και οξείδωσης, προκαλώντας φθορές στα υλικά της.


Οι απλές φθορές, οι δυσλειτουργίες και οι βλάβες των σωληνώσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα με την παρέμβαση ενός καλού υδραυλικού, ωστόσο κάποιες φορές η κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου βρίσκεται σε οριακό σημείο, και τότε μόνο μια εταιρεία για αποφράξεις είναι σε θέση να δώσει σίγουρη λύση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εταιρείες που και την τεχνογνωσία διαθέτουν και διαθέσιμες είναι για τον πελάτη, 24 ώρες το 24ωρο.
Οι επιχειρήσεις αποφράξεων απασχολούν επαγγελματίες με μεγάλη πείρα και εργατικότητα, οι οποίοι ανήκουν σε διάφορους κλάδους που σχετίζονται με αποφράξεις και υδραυλικές εργασίες. Επιπλέον διαθέτουν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε τεχνικό εξοπλισμό και οχήματα. Ειδικά τα βυτιοφόρα και τα αντλιοφόρα τους είναι το «βαρύ πυροβολικό» τους.      
Ειδικότερα τα αντλιοφόρα οχήματα είναι εκείνα που κάνουν τις εταιρείες αποφράξεων υπερπολύτιμες και σε έναν άλλον τομέα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τις απαντλήσεις υδάτων, μια εργασία που δεν μπορεί να περιμένει και που αφορά την ίδια τη ζωή των ανθρώπων που διαμένουν σε μια πολυκατοικία.
Μια ξαφνική νεροποντή, μια κακοτεχνία στο υδροδοτικό σύστημα, είτε του σπιτιού είτε του δρόμου, μπορεί να μετατρέψει ένα διαμέρισμα σε βούρκο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία όσων το κατοικούν. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί αν το νερό συμβαίνει να είναι και πιο επικίνδυνο από το συνηθισμένο, π.χ. προέρχεται από λύματα, από θαλασσινό νερό, από αποχέτευση κ.ο.κ. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αρκεί η Πυροσβεστική, όσο και αν έχει τη διάθεση και το φιλότιμο να βοηθήσει.
Εξάλλου οι εταιρείες αποφράξεων δίνουν πάντα το «παρών» ακόμα και σε περιπτώσεις που ένας χώρος πρέπει οπωσδήποτε να αδειάσει άμεσα, όπως τα φρεάτια συλλογής ύδατος ή οι δεξαμενές πετρελαίου. Και είναι στο χέρι του πελάτη να διαλέξει τους επαγγελματίες εκείνους που εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με λογικό κόστος. Είναι πάντως προς το συμφέρον του πελάτη να οικοδομήσει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την εταιρεία, ώστε να έχει προτεραιότητα σε περίπτωση που χρειαστεί τη συνδρομή της.
Δεν χρειάζεται όμως να έρθει η δύσκολη στιγμή για να κινητοποιηθείτε. Οι εταιρείες αποφράξεων εκτελούν και πολλές άλλες εργασίες εκτός από τις απαντλήσεις υδάτων και τις συνήθεις αποφράξεις. Η καθαριότητα των χώρων με συχνές απολυμάνσεις και απεντομώσεις είναι άλλος ένας τομέας με τον οποίο ασχολούνται, ενώ συχνά αναλαμβάνουν και την έκδοση κοινοχρήστων ή συνεργάζονται με τις εταιρείες προμήθειας πετρελαίου. Και βέβαια πραγματοποιούν, αν τους το ζητήσετε, τακτικούς ελέγχους στο αποχετευτικό σας σύστημα.
Το σίγουρο πάντως είναι πως θα σας φανούν χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις και καλό θα ήταν να τις έχετε υπ’ όψιν σας κάθε φορά που σας απασχολεί η καλή κατάσταση του διαμερίσματος ή της πολυκατοικίας σας.