Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

Καθώς οι άνθρωποι άρχισαν σιγά-σιγά να εγκαταλείπουν τη νομαδική ζωή των κυνηγών και ξεκίνησαν να οργανώνονται σε κοινωνίες, απλές στη δομή τους αρχικά, πιο σύνθετες στη συνέχεια, οι πόλεις άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους ως σύνολα ανθρώπων/πολιτών που υπάκουαν σε κοινούς κανόνες και μοχθούσαν για το κοινό καλό. Στην αρχή ο σχεδιασμός των πόλεων δεν φημιζόταν για την ακριβή και τέλεια ρυμοτομία, ωστόσο σταδιακά η δόμησή τους γινόταν όλο και πιο σωστά, με αποκορύφωμα τις μοντέρνες πόλεις, που είναι διαιρεμένες σε οικοδομικά τετράγωνα, συνήθως ακτινωτά γύρω από ένα κεντρικό σημείο. Η παράλληλη ιστορία των αποφράξεων με αυτή των πόλεων


Κάτω ακριβώς από τους δρόμους κατασκευαζόταν το αποχετευτικό δίκτυο κάθε πόλης και με μεγάλους υπονόμους οι ακαθαρσίες μεταφέρονταν στους πλησιέστερους ποταμούς ή θάλασσες, με τον βιολογικό καθαρισμό να είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τις αποχετεύσεις. Τόσο όμως στο υπόγειο κομμάτι των αποχετεύσεων όσο και στο υπέργειο, αυτό που βρίσκεται μέσα στις πολυκατοικίες, συμβαίνουν συχνά αποφρακτικά προβλήματα. Είτε λόγω των πεπαλαιωμένων δικτύων είτε λόγω τεχνικών αστοχιών ή φαινομένων όπως οι σεισμοί και οι βροχοπτώσεις, ενίοτε οι σωληνώσεις βουλώνουν και υπάρχει ανάγκη να γίνει απόφραξη.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, οι αποφραξεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από έναν τεχνίτη, από έναν υδραυλικό π.χ., αλλά απαιτούν την παρουσία ολόκληρου συνεργείου με πλήρη εξοπλισμό και μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο. Οι σημερινές εταιρείες αποφράξεων έχουν πολύ έμπειρους υπαλλήλους και υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό ώστε να γίνονται γρήγορα και εύκολα οι διορθωτικές επεμβάσεις. Η άψογη τεχνολογική τους υποδομή μάλιστα τις καθιστά ικανές να καλύπτουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες από αυτές μιας απλής κατοικίας, αφού αναλαμβάνουν και εργοστάσια, νοσοκομεία, ξενώνες, ξενοδοχεία και άλλες δομές.
Οι εταιρείες που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα ασχολούνται επίσης και με άλλες δραστηριότητες που έχουν σχέση με την υγιεινή των διαμερισμάτων και των κοινόχρηστων χώρων των πολυκατοικιών, όπως απολυμάνσεις και απεντομώσεις, ενώ η συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου για να αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον είναι άλλη μία διάσταση του ρεπερτορίου των εργασιών των εταιρειών αυτών.

Κάθε επιχείρηση του χώρου των αποφράξεων διαθέτει συγκεκριμένο τιμοκατάλογο για κάθε υπηρεσία, ωστόσο δίδεται μεγάλη προσοχή ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στις εργασίες σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Οι παράμετροι που πρέπει κανείς να λάβει υπ’ όψιν του για να επιλέξει ποια αποφρακτική εταιρεία θα τον εξυπηρετήσει καλύτερα είναι οι τιμές στις οποίες προσφέρονται οι υπηρεσίες, ο χρόνος που ασχολούνται με τις αποφράξεις, το πόσο κοντά βρίσκεται η επιχείρηση στο σημείο όπου θα γίνει η εργασία, τυχόν προηγούμενη συνεργασία μαζί της, αλλά και η γνώμη γνωστών ή φίλων για τη δουλειά της. Το καλύτερο όμως είναι να έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία από πριν, ώστε να κάνουμε άμεσα τη σωστή επιλογή και να μην αφήσουμε να επιδεινωθεί η κατάσταση στο αποχετευτικό μας δίκτυο.
Όσο για το θέμα του χρόνου, αυτό μάλλον δεν θα πρέπει να απασχολεί τους πελάτες, αφού έχουν φροντίσει γι’ αυτό οι επαγγελματίες. Η επάρκεια, αριθμητική και εργασιακή, των τεχνιτών, οι σωστά ρυθμισμένες βάρδιες που καλύπτουν όλο το 24ωρο και η ταχύτητα με την οποία ολοκληρώνονται οι εργασίες βοηθούν τους ειδικούς των αποφράξεων να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.