Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

Οι πλημμύρες δεν αποτελούν σύγχρονο φαινόμενο. Στην Αγία Γραφή και ειδικότερα στο Βιβλίο της Γένεσης αναφέρεται η μυθική πλημμύρα του κατακλυσμού ταλαιπωρημένος αγωγός ομβρίων από αποφράξειςτου Νώε. Ο Νώε καθοδηγούμενος από το Θεό και λόγω του επερχόμενου κατακλυσμού κατασκεύασε μία κιβωτό για να σωθεί τόσο ο ίδιος, όσο και τα ζώα που πήρε μαζί του σε αυτή. Με διάρκεια 40 ημερών ο κατακλυσμός ξέσπασε ως τιμωρία για να αφανίσει ανθρώπους και ζώα, λόγω της ηθικής κατάπτωσης του αρχαίου κόσμου. Ο Νώε σώθηκε μετά από την παρέμβαση του Θεού, λόγω της ηθικής του που ξεχώριζε. Σύμφωνα με το μύθο μετά από εκατόν πενήντα μέρες υποχώρησαν τα νερά και η κιβωτός βρέθηκε στο όρος Αραράτ.


Αλλά και στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα, βασιλιά της Θεσσαλίας. Ο Δίας για να τιμωρήσει τη διεφθαρμένη γενιά των ανθρώπων της εποχής έστειλε τον κατακλυσμό. Ο βασιλιάς και η σύζυγός του Πύρρα επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο το οποίο μετά από δέκα μέρες προσάραξε στο όρος Όρθυς ή στον Παρνασσό ή τον Άθω, ανάλογα με την εκδοχή.
Ο κατακλυσμός αποτελεί κοινό τόπο και σε αρκετούς ακόμα πολιτισμούς και παραδόσεις όπως ο κατακλυσμός που εξιστορείται στο έπος του Γκιλγκαμές της Βαβυλωνίας, που αποτελεί και το αρχαιότερο γνωστό λογοτεχνικό έργο.
Αυτά ισχύουν για τους μύθους... Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι σκληρή. Στη σύγχρονη εποχή που τα ανθρώπινα επιτεύγματα είναι τεράστια και υπάρχει ως σχέδιο ακόμα και η μετεγκατάσταση του ανθρώπινου είδους σε άλλους φιλόξενους πλανήτες είναι αδιανόητο να χάνονται ανθρώπινες ζωές μετά από βροχοπτώσεις, αποφράξεις και πλημμύρες.
Η ολιγωρία που έχει επιδείξει το επίσημο κράτος για την αντιμετώπιση των φαινομένων που επαναλαμβάνονται προκλητικά, είναι χαρακτηριστική. Για να αποδώσουμε όμως τα του Καίσαρος στον Καίσαρα θα πρέπει αφενός μεν να απαιτήσουμε από την εξουσία, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο να δράσει, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των λυπηρών φαινομένων. Αφετέρου θα πρέπει και εμείς να αναλάβουμε δράση. Οι βασικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μας προτρέπουν, προκειμένου να περιορίσουμε ή και να αποφύγουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις μιας πλημμύρας να βεβαιωθούμε καταρχάς ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι μας δεν είναι φραγμένα και ότι οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά. Ειδικά αν βρισκόμαστε σε περιοχή που έχει πληγεί στο παρελθόν από πλημμυρικά - αποφρακτικά φαινόμενα θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το σπίτι μας είναι έτοιμο και το αποχετευτικό σωστά συντηρημένο.
Μια εταιρεία αποφράξεων και αντλήσεων υδάτων με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απαραίτητη τεχνογνωσία μπορεί να συμβάλλει στην προετοιμασία του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου. Σημαντική εξάλλου είναι και η συμβολή των εταιρειών του κλάδου για την αποτελεσματική και έγκαιρη επέμβασή τους την ώρα που εξελίσσονται τα πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι δεδομένο ότι την ώρα που μια περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η άντληση υδάτων από τους ιδιωτικούς χώρους έρχεται δικαίως σε δεύτερη μοίρα και η πυροσβεστική υπηρεσία θα πρέπει να τρέξει στα επείγοντα περιστατικά. Μια αξιόπιστη εταιρεία αντλήσεως υδάτων είναι σε ετοιμότητα και περιμένει την κλήση μας.