Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

apofraxeis-dromon-plimmires

Για μια ακόμη φορά οι πρώτες δυνατές βροχές του φθινοπώρου που διανύουμε αναδείξανε το μεγάλο πρόβλημα των πλημμυρών που βρίσκει για μια ακόμη φορά απροετοίμαστες και ανοχύρωτες τις περισσότερες πόλεις και τους οικισμούς της χώρας μας. Ετσι βιώσαμε και πάλι τις δραματικές συνέπειες καταστροφής με τις γνώριμες πλέον εικόνες  δρόμων που μετατρέπονται σε ποτάμια από αποφραξεις φρεατίων και καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, αυτοκίνητα να επιπλέουν, οικοσκευές να είναι βουτηγμένες στις λάσπες και τα απόνερα και σπίτια και καταστήματα να είναι πλημμυριμένα από τόνους νερού.


Ετσι για άλλη μια φορά απεγνωσμένοι κάτοικοι της Αττικής αλλά και άλλων επαρχιακών πόλεων αναγκαστήκαν να καλούν κατά εκατοντάδες τόσο την Πυροσβεστική υπηρεσία όσο και διάφορες αποφρακτικές εταιρείες και συνεργεία των δήμων για αντλήσεις υδάτων μήπως και περισώσουν κάτι από τις περιουσίες τους. Οι φορείς της Πολιτείας ομολογουμένως δηλώσαν για άλλη μια φορά παρόν και δίπλα στον πολίτη αλλά πέρα από ηθική συμπαράσταση και κάποιες υποσχέσεις αποζημιώσεων αδυνατούν να δώσουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Η επανάληψη του φανομένου είναι σε μόνιμη βάση κάθε χρόνο και αν αναζητήσουμε τα πραγματικά αίτια, που κάθε άλλο παρά εύκολα λύνονται θα καταγράψουμε τα εξής:
- Κύριο πρόβλημα αποτελούν οι περιορισμένες δυνατότητες των αγωγών ομβρίων υδάτων να συγκεντρώσουν νερά δυνατών βροχών. Οι αγωγοί αυτοί είναι κατασκευασμένοι ως επί το πλείστον εδώ και δεκαετίες και ο σχεδιασμός τους απέβλεπε τόσο σε μικρότερες ποσότητες υδάτινων όγκων όσο και σε εξυπηρέτηση μικρότερων πληθυσμών.
- Ανελλειπής συντήρηση και καθαρισμός των φρεατίων αποχέτευσης με άμεσο επακόλουθο να εμφανίζουν αποφράξεις και να μειώνουν ακόμη περισσότερο την ικανότητα διαφυγής του νερού στον αγωγό ομβρίων.
- Η καταστροφή των δασών και η αποψίλωση αυτών περιμετρικά των πόλεων και των οικισμών, έχει ως συνέπεια την αδυναμία του εδάφους να συγκρατεί τα νερά, που σχηματίζουν χειμάρρους και οδεύεουν στο εσωτερικό των πόλεων ανενόχλητα.
- Το μπάζωμα και η τσιμεντοποίηση πολλών ρεμάτων που τόσα χρόνια γινόταν συστηματικά και απροκάλυπτα, αλλά και ο ημιτελής καθαρισμός αυτών που δεν μπαζώθηκαν περιορίζει στο μέγιστο βαθμό επίσης την απομάκρυνση του νερού.
Καταβαίνει λοιπόν κανείς ότι τα παραπάνω προβλήματα θέλουν οργανωμένη αντιμετώπιση, μελέτη και προπαντός θέληση έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν. Μόνο αν οι παραπάνω αιτίες αποτελέσουν παρελθόν δεν θα επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα και οι κάτοικοι θα νιώσουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά με την εμφάνιση των πρώτων δυνατών βροχών.

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών
Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:
  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.