Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

vivliki-katastrofi-apo-apofraxeis-sti-skopelo

Δραματικά τα αποφρακτικά προβλήματα στη Σκόπελο από τις καταιγίδες το τελευταίο 24ωρο, που έπεφταν ασταμάτητα για περισσότερο από τρείς ώρες. Ολόκληρος ο μηχανισμός περιφέρειας Θεσσαλίας κινητοποιήθηκε προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και ποια άμεσα τα δραματικά επακόλουθα της θεομηνίας που έπληξε το νησί.  Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπέρασαν τις 100 από απεγνωσμένους πολίτες για άντληση υδάτων και περαιτέρω βοήθεια με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν 8 συνεργεία με δύναμη 26 ανδρών.
Ταυματίστηκαν 7 άτομα από τα ορμητικά νερά της βροχής που παρέσυρε αυτοκίνητα, κάδους, ξύλα και ότι έβρισκε στο περασμά της, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του λιμανιού να έχει υποστεί καταστροφή και πολλοί οδηγοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους.


Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι στην κεντρική παραλία του νησιού, το νερό που δε μπορούσε να οδηγηθεί στα φρεάτια διαφυγής που είχαν κλείσει από τις αποφράξεις ξύλων και μπάζων, είχε τέτοια δύναμη που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του μέχρι μοτοσυκλέτες, μηχανάκια και αυτοκίνητα που βρέθηκαν κατεστραμμένα σε μεγάλη απόσταση. Αμέτρητες οι υλικές ζημιές στα παραλιακά καταστήματα και σπίτια που πλημμύρισαν κάτω από όγκους νερού και λάσπης.
Τα αποφρακτικά προβλήματα προκάλεσαν διακοπή στην ύδρευση και πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού. Με απόφαση της δημοτικής αρχής κλειστά παρέμειναν τα σχολεία για λόγους ασφάλειας. Συνεργεία επιχειρούσαν όλη τη μέρα για διάνοιξη δρόμων που είχαν κλείσει από πτώσεις δένδρων, κλαδιών και μπάζων, προκειμένου να αποκατασταθεί τουλάχιστον η συγκοινωνία από το αποφρακτικό πρόβλημα.
Παρόμοια ήταν η κατάσταση σε όλες τις Σποράδες και στη Σκιάθο συγκεκριμένα μια από τις κεντρικές λεωφόρους, η Παπαδιαμάντη, μετατράπηκε σε αδίστακτο χείμαρο από τις αποφράξεις φρεατίων που σάρωσε ταπάντα στην κάθοδό του αλλά και σε άλλες περιοχές είχαμε πτώσεις δένδρων και συναφή προβλήματα.
Οι κάτοικοι απεγνωσμένοι προσεύχονται για το καλύτερο μιας και η κακοκαιρία συνεχίζεται και καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας με ηπιότερη ένταση.
Επίσης σοβαρά αποφρακτικά προβλήματα και πλημμύρες είχαμε και σε άλλα σημεία της Ελλάδος, όπως στη Ρόδο όπου σε κάποια φάση έκλεισε το αεροδρόμιο απο καθίζηση τους οδοστρώματος αλλά και στη Χαλκιδική όπου οι αποφράξεις και οι πλημμύρες ανάγκασαν κατοίκους και τουρίστες να προσπαθούν με κουβάδες να βγάλουν το νερό από τα σπίτια τους και τα ξενοδοχεία που διέμεναν. Τέλος στο Αφυτο Χαλκιδικής η Πυροσβεστική αφού δέχθηκε πάνω από 150 κλήσεις έδωσε μεγάλη μάχη εκτελώντας ανλήσεις υδάτων και παρέχοντας βοήθεια σε εγκλωβισμένους.

Υφεση στα προβλήματα από τις νεροποντές είχαμε στον Πειραιά και την Αθήνα σήμερα και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ανεμένεται βελτίωση σε όλη τη χώρα από αύριο.