Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

ευροπρόστιμο για αποχετευτικο δικτυο

Η Ελλάδα καλείται πλέον να πληρώσει και νέα ευρω-πρόστιμα για το μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης αστικών λυμάτων που την ταλανίζει. Είναι βέβαιο πλέον ότι τα νέα πρόστιμα-καμπάνες είναι καθ' οδόν μετά και της δεύτερης παραπομπής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις των κατοίκων Πικερμίου, Λούτσας, Σπάτων και Ραφήνας,  περιοχές όπου και απουσιάζει η ύπαρξη οργανωμένου αποχετευτικού δικτύου με όλα τα δραματικά επακόλουθα. Παρόλα αυτά οι Δήμαρχοι των παραπάνω περιοχών αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις συνέπειες δηλώνουν αποφασισμένοι στην άμεση εξεύρεση αποδεκτής λύσης επί του καυτού θέματος.


Να θυμίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με την υπόθεση C-440/06 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Οκτώβρη του 2007 καταδίκασε τη χώρα μας λόγω έλλειψης υποδομών αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων και μη ανεχόμενο φυσικά την τριτοκοσμικου τύπου λύση χρήσης εκκενώσεων βόθρων και αποφράξεων φρεατίων για 21 πόλεις (με πληθυσμό άνω των 10 χιλ. κατοίκων). Συγκεκριμένα το πρόβλημα αφορούσε Αρτέμιδα, Χρυσούπολη, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο Κρήτης, Κατερίνη, Koρωπi,  Λευκiμμη,  Λιτόχωρο Πιερίας, Μάλια, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Μέγαρα, Νέα Κυδωνία Κρήτης, Ναύπακτος, Νέα Μάκρη, Παροικιά Πάρου, Πόρου-Γαλατά, Ραφήνα, Θεσσαλονίκη (τουριστική ζώνη), Τρίπολη, Ζάκυνθος, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Έδεσσα και Κάλυμνος. Η επιτροπή ελέγχου προτείνει την εκ νέου καταδίκη μετά της αντίστοιχης υποβολής προστίμου προς συμμόρφωση.
Κατόπιν εκτενούς συζήτησης στο ακροατήριο του Ευρωδικαστηρίου αναγνωρίστηκε ως βασική εκκρεμότητα αυτή των 4 Δήμων που αναφέρθηκαν αρχικά(Πικέρμι, Λούτσα, Σπάτα και Ραφήνα). Επί του θέματος ο γενικός γραμματέας Υδάτων κ. Ιάκωβος Γκανούλης (καθηγητής Α.Π.Θ.) δήλωσε χαρακτηριστικά ''Η συζήτηση της Πολιτείας με τους δύο δήμους έχει προχωρήσει και νομίζω ότι η καλύτερη λύση, τεχνικά και κοινωνικά, είναι να γίνει στην περιοχή τους μια μονάδα με υψηλό επίπεδο επεξεργασίας των λυμάτων, η οποία δεν θα δημιουργεί όχληση ή προβλήματα και θα παράγει νερό προς άρδευση. Τα θέματα αυτά έχουν λυθεί τεχνολογικά».
Απο κει και πέρα σαν επόμενο βήμα απαιτείται μια διαβούλευση με αντιπροσωπεία των ''αντιδρούντων'' εκπροσώπων των κατοίκων των παραπάνω περιοχών όπου και θα τεκμηριωθεί με επιχειρήματα η ανάγκη κατασκευής βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και αποχετευτικού δικτύου, που όχι μόνο δε θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους ιδίους αλλά θα εκλείψει οριστικά το φαινόμενο με τις αποφράξεις όπως και αυτό υπερχείλισης απόνερων από τις ιδιοκατασκευές αποχέτευσης με τις πρώτες βροχές. Φαινόμενο που οι επιπτώσεις του χρόνια τώρα απειλούν άμεσα την υγεία και το περιβάλλον και ταυτόχρονα επιβαρύνουν την κάθε οικογένεια με επιπλέον έξοδα για αποφρακτικές εταιρείες και συντηρήσεις προβληματικών βόθρων.

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών
Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:
  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.