Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα αρκετές περιοχές της χώρας, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς νομούς της επικράτειας, πλήττωντας κυρίως την 'Ηπειρο,
    Η σφοδρότητα των βροχοπτώσεων ήταν τέτοιας έντασης, που σε συνδιασμό με τις αποφράξεις των τάφρων απορροής  είχαν το αποτέλεσμα  πολλοί νομοί να κυρηχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οικισμοί, όπως η Ακροποταμιά, ο Λουτρότπος, οι Κεραμάτες, το Νεοχώρι, οι Συκιές και άλλοι εκκενώθηκαν προληπτικά στην Άρτα, ενώ στην Ευρυτανία ένα ολόκληρο χωριό αφανίστηκε από το χάρτη, αφανίζοντας μονομιάς τις περιουσίες, το βιος, τις μνήμες δεκάδων ανθρώπων... Την ίδια την ιστορία του τόπου και των ανθρώπων του... Μιά ιστορία που χτίστηκε πετραδάκι πετραδάκι ανά τους αιώνες , αλλά “εξαϋλώθηκε” σε λίγες μόνο ώρες.

spasmeno-gefyri


    Στη μανία της φύσης και τις αποφράξεις οδών διαφυγής των νερών δεν άντεξε ούτε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, στα Τζουμέρκα. Ένα γεφύρι που αποτέλεσε ορόσημο για την περιοχή, καθώς ήταν κατά κοινή ομολογία ένα από τα σημαντικότερα δείγματα λαμπρής λαϊκής αρχτεκτονικής και απαράμιλλης τεχνικής, όχι μόνο για τον ελλαδικό χώρο. Θεωρήθηκε – όχι άδικα- το ομορφότερο γεφύρι των Βαλκανίων ακι το τρίτο πιο ομορφο της Ευρώπης.
    Αποτελούσε το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων. Χτίστηκε το 1866 από τον πρωτομάστορα Κωνσταντίνο Μπέκα και τους τεχνίτες του, προκειμένου να γεφυρώσει τον ποταμό Άραχθο και να διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων των χωριών της περιοχής, η οποία μάλιστα λόγω του  ανάγλυφου των ορεινών όγκων των Τζουμέρκων αποτελεί μία μάλλον δύκολα προσπελάσιμη περιοχή.
    Στα 1880, καθώς ο Άραχθος αποτέλεσε το σύνορο της Ελλάδας με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, εκεί λειτούργησε το τελωνείο της ελεύθερης Ελλάδας με την υποδουλωμένη Ήπειρο.

tzoymerka-plimmires    

Στις 29 Φεβρουαρίου του 1944 στην ευρύτερη περιοχή υπεγράφη και το Συμφωνο της Πλάκας - Μυρόφιλου μεταξύ των οργανώσεων της αντίστασης Ε.Λ.Α.Σ και Ε.Δ.Ε.Σ  με σκοπό την μεταξύ τους “εκεχυρία”.
    Το 1944 υπέστη σοβαρές ζημίες από τις κατοχικές δυνάμεις, άντεξε όμως και αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών, καθώς πέρα από την αδιαμφισβήτητη ιστορική του αξία, προσέδιδε ιδιαίτερο χρώμα και κάλλος στην περιοχή.
    Η είδηση της κατάρρευσης του ιστορικού γεφυριού προκάλεσε μεγάλη θλίψη στους απανταχού Ηπειρώτες, αλλά και στο πανελλήνιο, καθώς το συγκεκριμένο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομίας αποτελεί την “Ακρόπολη” της Ηπείρου, με σπάνια ιστορική αξία.
    Λόγω χρόνιων παραλείψεων ή αστοχιών στη διαχειριση των υδάτινων πόρων, στις αποφράξεις και στη αντιπλημμυρική θωράκιση αστικών και μη περιοχών φτάσαμε σήμερα στο μη παρέκει... Ανυπολόγιστης αξίας καταστροφές στον πρωτογενή τομέα, που σε περιβάλλον γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα πρόσωπα, εκμεταλλεύσεις, τοπικές οικονομίες...Ανυπολόγιστης αξίας καταστροφες σε ιστορικά μνημεία, όπως το γεφύρι της Πλάκας, που άντεξε στους αιώνες, υπέμεινε τα δεινά, ενέπνευσε την αντίσταση και αποτίναξε το ζυγό...αλλά δεν στέκει πια αγέρωχο στη θέση του για να θυμίζει στις παλαιές γενιές και να διδάσκει τις νέες τις αξίες και τα ιδανικά ενός ολόκληρου έθνους.
    Μόλις κοπάσουν οι βροχοπτώσεις και αποκατασταθεί – με όποιον τρόπο - η κανονικότητα στις πληγείσες περιοχές, θα πρέπει ο καθένας από εμάς, Ηπειρώτης ή μη να αξιώσει την αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας και κατ' επέκταση την αποκατάσταση της ιστορικής μας ταυτότητας ... Είναι το χρέος μας απένταντι στις προηγούμενες γενιές και η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες ...

plaka-katastrofi

 

plaka-apofraxeis4u

 

gefyri-plakas-apofraxeis

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών
Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:
  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.