Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

Άφωνους αφήνει ακόμη και σήμερα τους αρχιτέκτονες καιτ τους μηχανικούς το εντυπωσιακό υδροδοτικό και αποχετευτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην αρχαία Κνωσό, περιλαμβάνοντας 3 λουτρά στο βασιλικό ανάκτορο, όπως επίσης και πέτρινες τουαλέτες, συντριβάνια, φίλτρα και πίδακες νερού.

μπανια και τουαλετες κνωσος

Ο αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς που πραγματοποίησε τις κυριότερες ανασκαφές στο χώρο στις αρχές του 1900 έφερε στο φως την ύπραξη ενός αρίστου συστήματος που εξυπηρετούσε την ύδρευση και την αποχέτευση των κατοίκων της εποχής εκείνης, χωρίς ίχνη αποφράξεων.

 

Το νερό πηγάζοντας στις περιοχές Κουνάβων και Αρχάνων έμπαινε σε σωλήνες ψημένους από πηλό και όδευε προς το υδραγωγείο της πόλης. Οι σωλήνες ήταν ανοικτής ορθογωνικής διατομής, ύψους 12 εκατοστών και μήκους 60 εκατοστών, σκεπαστοί στο πάνω μέρος. Στη συνέχεια μέσω αγωγών κατευθυνόταν στα σπίτια που πολύ συχνά ήταν πολυόροφα όπως και το παλάτι της Κνωσού, που αριθμούσε 5 ορόφους και σε πολλά από αυτά οι τοίχοι είχαν επενδυθεί με καραμικά πλακάκια αντίστοιχα των σημερινών.

αγωγοι νερου στο παλατι κνωσου

Οι σωλήνες υδροδότησης φτιάχνονταν από μείγμα ψημένου πηλού και φέραν κατάλληλα διαμορφωμένα άκρα που εξασφαλίζαν τέλεια κουμπώματα αυτών, προς αποφυγή απωλειών νερού αλλά και διατήρηση βέλτιστης ροής. Πιθανολογείται ότι χρησιμοποιούσαν ειδικά καλούπια επειδή αφενός μεν οι αγωγοί που βρέθηκαν χαρακτηρίζονται από μεγάλη ομοιογένεια και αφετέρου δε έτσι εξασφάλιζαν ταχύτητα και όγκο παραγωγής. Ειδικό κράμα πηλού βρέθηκε ότι σφράγιζε τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό των ενώσεων αυτών. Το σύστημα είχε σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε εκεμεταλλευόμενο το στροβιλισμό του νερού, ρέοντας σε σπειροειδούς σχήματος σωλήνες, εξασφάλιζε την υδροδότηση σε όλα τα σημεία. Βρέθηκαν επίσης φρεάτια ανα τακτά διαστήματα, όπου έπεφτε η πίεση και έτσι εξασφαλίζαν την συντήρηση και τον καθαρισμό του δικτύου αλλά και πρόσβαση σε πιθανές αποφράξεις, ώστε το νερό να συνεχίζει την πορεία του.
Πράγμα μοναδικό για την εποχή εκείνη ήταν ότι υπήρχε ξεχωριστό δίκτυο ομβρίων και ακαθάρτων λυμάτων που οδηγούνταν στον ποταμό Καίρατο και το πλέον απίστευτο είναι ότι το αποχετευτικό ομβρίων λειτουργεί άψογα έως και σήμερα άνευ αποφρακτικών δυσλειτουργιών.

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών
Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:
  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.